NederlandsEnglish
Nieuws
Nieuwsbrief december 2017
zaterdag, 23 december 2017 18:00

Beste lezers,

Veel mensen volgen het laatste Impian Anak nieuws via onze Facebookpagina. De vaste sponsors krijgen ook updates over hun kind(eren).
Maar aangezien er weer bijna een jaar voorbij is, willen we de belangrijkste ontwikkelingen/gebeurtenissen van de afgelopen tijd toch even op een rijtje zetten.

Sponsoring schoolkinderen

Er is de afgelopen tijd vrij veel verloop geweest, zowel bij de sponsors als bij de kinderen.
Veel kinderen die hun sponsor in de afgelopen jaren zijn 'kwijtgeraakt' hebben we inmiddels aan een nieuwe sponsor gekoppeld.
Op dit moment ondersteunt Impian Anak 74 kinderen met hun opleiding.
De jongste zit in de 1e klas van de basisschool, de oudste in het 2e jaar van de universiteit. Het groepje kinderen dat nog een sponsor zoekt, wordt kleiner.

Toen we in september in Lombok waren hebben we de verschillende onderwijsvormen in Lombok uitgebreid met ons team besproken.
We hebben besloten dat de kinderen die intern gaan op een religieuze school uit het project gaan. De kinderen die thuis blijven wonen en naar een religieuze school gaan, zijn bespreekgeval.
We begrijpen dat het voor sponsors niet leuk is als ‘hun’ kind niet meer via Impian Anak geholpen kan worden, maar we (wijzelf en ons team in Lombok) zijn het erover eens dat de religieuze internaten over het algemeen een erg streng opvoedregime toepassen en dat de lessen er niet beter zijn dan op de ‘gewone’ scholen.

Van de kinderen die nu in het laatste jaar van de basisschool zitten, verwachten we dat er 2 volgend jaar op een moslim-internaat naar de brugklas/middelbare school gaan.
De sponsors van die kinderen hebben we al op de hoogte gesteld.
Uiteraard hebben we de ouders/verzorgers van de kinderen ook uitgelegd dat het kiezen voor een internaat inhoudt dat de sponsoring stopt. We hopen dat dit misschien de keuze nog zal beïnvloeden. De definitieve keuze/aanmelding voor een vervolgopleiding is rond juni 2018.


Wij zoeken nog een sponsor

Sponsoring oudere kinderen
In Lombok zijn veel jongeren die financieel (met hulp van ouders/familie) wel in staat zijn om naar basisschool en middelbare school te gaan, maar voor wie een universitaire opleiding te duur is. Dit onder andere door inschrijfkosten, collegegeld en bijkomende kosten zoals vervoer naar school. Dat is jammer, want een SMA/middelbare school-diploma zonder vervolgopleiding biedt weinig kans op een baan. Om gemotiveerde ‘schoolverlaters’ toch een kans te geven, zijn we gestart met de sponsoring van 2 meiden, Biduri en Putri, uit Ampenan.
Ze zitten nu in het eerste jaar van de universiteit.
Putri stelt zich graag even voor.


Vervoer voor Fitri en Rahman

Heel verdrietig nieuws uit Kediri. Fitri, één van de kinderen die geregeld naar therapie ging bij LombokCare, is eind november plotseling overleden, waarschijnlijk ten gevolge van een epileptische aanval.
Fitri was 10 jaar oud en had een ernstige vorm van hersenverlamming. Ze ging, sinds ze therapie kreeg, met hele kleine stapjes vooruit. Fitri kreeg door de behandelingen meer regelmaat in haar leven, een beter dag/nachtritme. Ook kreeg ze meer controle over haar spieren. Maar haar vooruitzichten waren, ondanks de stapjes vooruit, niet goed. Ze zou nooit een zelfstandig leven kunnen leiden, nooit kunnen lopen, nooit kunnen praten.

De dagen na haar overlijden zijn er veel steunbetuigingen binnengekomen via Facebook. De ouders van Fitri waarderen dit zeer.
Uiteraard zijn zij intens verdrietig, maar ze zijn ook heel dankbaar voor het feit dat Fitri in de laatste jaren van haar leven hulp heeft gekregen en daardoor een menswaardiger leven heeft kunnen leiden.
Wij willen LombokCare danken voor de hulp die Fitri (en heel veel andere kinderen) in hun behandelcentrum krijgen. Het is zo belangrijk dat de kinderen, ondanks hun beperkingen, zich gewaardeerd kunnen voelen en, op hun manier, ook deel uitmaken van de maatschappij.
Uiteraard danken we alle sponsors die Fitri in de afgelopen jaren hebben ondersteund.

Rahman gaat nog steeds naar de therapie en lessen (school voor bijzonder onderwijs) bij LombokCare.
Rahman heeft in november een ongeluk gehad, hij is van een rijdende motor gevallen, met als gevolg flink letsel aan zijn gezicht. Gelukkig kan hij na de vakantie, begin januari, weer vrolijk naar school en therapie.
Impian Anak regelt en betaalt zijn vervoer (per busje) van en naar LombokCare.
Er wordt nog bekeken of een ander meisje uit Kediri ook gebruik kan gaan maken van dit vervoer.


links Fitri, rechts Rahman en Daan


Zonne-energie voor Lombok

Het project zonnepanelen gaan we voorlopig niet verder uitbreiden.
Uiteraard worden wel de bestaande installaties waar nodig gerepareerd en voorzien van nieuwe lampen.


Medicijnen

Het project medicijnen loopt rustig door. Er wordt geregeld gebruik van gemaakt. Gesponsorde kinderen kunnen hulp krijgen bij de betaling van doktersbezoek, medicijnen en ziekenhuiskosten.
In overleg worden ook gezinsleden van de kinderen geholpen.
De medicijnenpot wordt aangevuld uit algemene donaties, deze kosten worden dus niet betaald uit de jaarlijkse schoolbijdrage.


Gezinsuitbreiding bij Opan en Ida

Eind september, toen we in Lombok waren, hebben Opan en Ida een 2e zoontje gekregen, hij heet Fariz.
Tot kort voor de bevalling heeft Ida samen met ons kinderen bezocht in Lombok. Na de bevalling heeft Ida weer snel haar Impian Anak werkzaamheden hervat.

 

Jaarverslag

Het (financiële) jaarverslag over 2016 staat op de website, www.impian-anak.com

 

En tot slot

2017 was een bewogen jaar, met mooie, maar ook verdrietige momenten.
Verschillende kinderen hebben een diploma behaald, een deel daarvan is aan een vervolgopleiding begonnen. Twee jonge meisjes (13 en 16 jaar) zijn helaas uit het project gegaan omdat ze wegens hun huwelijk niet meer naar school mochten. Eén jongen is met zijn universitaire opleiding gestopt, de reden daarvoor was niet geheel duidelijk. Voor een andere jongen is de sponsoring van zijn duikopleiding gestopt, wegens gebrek aan motivatie en inzet.
Daartegenover staat een groot aantal kinderen, jongeren die hard werken aan hun toekomst.
We beseffen dat voor de Impian Anak kinderen, die uit de armere bevolkingsklassen komen, meestal geen topcarrière is weggelegd.
Toch zijn we heel trots op de kinderen. Elk jaar dat ze onderwijs volgen is meegenomen. Elk diploma brengt ze een stapje dichter bij een beter leven.
De pluim van dit jaar gaat wat ons betreft naar Andi Jumadil. Hij is 19 jaar en is in het voorjaar afgestudeerd als elektriciën. Andi heeft een tijdje bij een hotel gewerkt en werkt nu bij PLN, de lokale energiemaatschappij. Momenteel werkt zijn team aan een project in Sumbawa, maar Andi hoopt snel weer in Lombok aan de slag te kunnen gaan, want een beetje heimwee naar Lombok heeft hij wel.

Wij gaan vol goede moed 2018 in!
Natuurlijk niet zonder alle sponsors, geïnteresseerden, vrienden en promotors van Impian Anak heel hartelijk te bedanken!
En uiteraard ook een heel groot TERIMA KASIH voor ons geweldige team in Lombok!

Graag sluiten we hiermee af…


Op de foto Ima uit Ampenan, Pondok Perasi, samen met een buurmeisje

Met vriendelijke groet,

Daan, Opan, Ida, Hamdi, Pak Umpuk

Peter, Marianne, Tom en Anique

Ga naar de Impian Anak FacebookpaginaKlik hier om te doneren
 
Nieuwsbrief juli 2017
woensdag, 26 juli 2017 00:00

Beste lezers,

In Nederland hebben alle schoolkinderen nu vakantie, in Lombok zijn de meeste kinderen al weer aan het nieuwe schooljaar begonnen.
Ida, Daan en Opan zijn er de afgelopen weken erg druk mee geweest en zijn dat nog steeds. Als het schooljaar begonnen is, komen de meeste kinderen er pas achter dat het schooluniform toch wel aan vervanging toe is, dat de schoenen versleten zijn en krijgen ze op school te horen welke boeken ze nog nodig hebben.

Sponsoring schoolkinderen

De verdeling van het aantal gesponsorde schoolkinderen in schooljaar 2017-2018 is als volgt:

 

basisschool

junior highschool

highschool

middelbare vakopleiding

universiteit

Duikopleiding

Klas 1

1 14 2

0

2 1

Klas 2

0

9

2

0

1


Klas 3

4

7

0

0

0


Klas 4

6

-

-

-

0


Klas 5

14

- -

-

-


Klas 6

11

-

-

-

-


totaal

36

30

4

0

3 1


Het nieuwe schooljaar zijn we ingegaan met 74 kinderen in het project, dat zijn er veel minder dan een jaar geleden.
De grootste oorzaak van de afname is een aantal sponsors uit de Verenigde Arabische Emiraten die vorig jaar zijn afgehaakt.
Voor maar liefst 17 van deze kinderen hebben we een vaste sponsor in Nederland gevonden! Hier zijn we ontzettend blij mee, want hierdoor konden we de kinderen die de hulp het meest nodig hadden allemaal in het project houden.

Lees meer...
 
Nieuwsbrief december 2016
zondag, 04 december 2016 00:00

Beste lezers,

Er is weer bijna een jaar voorbij.
Een jaar waarin er bij Impian Anak ingrijpende beslissingen zijn genomen, maar ook een jaar waarin we, samen met onze sponsors en ons team in Lombok, weer heel veel mooie dingen hebben bereikt.
Eerst maar een rondje langs de lopende projecten…

Sponsoring schoolkinderen

Het schooljaar 2016-2017 zijn we gestart met 102 kinderen. In de vorige nieuwsbrief schreven we dat er 104 kinderen aan het nieuwe schooljaar zouden beginnen. Helaas heeft Pendi uit Batu Tumpeng besloten om na de Junior Highschool (SMP) niet verder te leren. Hij heeft het project dus verlaten.
De moeder van Nazril, die afgelopen zomer op de basisschool zou beginnen, heeft besloten Nazril nog een jaartje thuis te houden. Nazril komt dus pas met ingang van schooljaar 2017-2018 in het project.
Van de 102 overgebleven kinderen is Wahyudi inmiddels afgestudeerd op de universiteit.
Op dit moment zitten er dus nog 101 kinderen in het project.

Lees meer...
 
Nieuwsbrief juli 2016
donderdag, 30 juni 2016 00:00

Beste lezers,

Nog snel een nieuwsbrief voor in Nederland de zomer (of volgende regen/hagel/onweersbui) losbarst,
een rondje langs de lopende projecten.

Sponsoring schoolkinderen

Afgestudeerd
Twee jongedames zijn dit voorjaar met succes afgestudeerd.
Hermawati uit Teluk Nare heeft de vakopleiding SMK horeca afgerond.
Zij heeft al snel een baan gevonden, Hermawati werkt nu in de keuken van een restaurant op Gili Trawangan.
Sarah uit Ampenan is ook geslaagd, zij volgde de vakopleiding verpleegkunde.
Zij heeft afgelopen maand toelatingsexamen gedaan voor een universitaire vervolgopleiding en is daar aangenomen.
Wahyudi en Mahirah hopen beide in het najaar af te studeren op de universiteit.

Nieuwe schooljaar

Lees meer...
 
Nieuwsbrief december 2015
donderdag, 24 december 2015 00:00

Met de feestdagen en het einde van het jaar in het zicht, willen we nog even een update sturen over onze projecten in Lombok.
Maar eerst wat ‘personeelszaken’.

Huwelijk Daan

In oktober is Daan (Bulan) getrouwd met Rohman. Rohman is een (oud)collega van Daan en is de broer van Indi, die al een paar jaar via Impian Anak gesponsord wordt.
Daan en Rohman wonen nu in het ouderlijk huis van Rohman, in het dorpje Sayang Sayang, waar ook verschillende sponsorkinderen wonen.

Lees meer...
 
Nieuwsbrief juli 2015
woensdag, 01 juli 2015 00:00

Nu ook in Nederland de zomer is gearriveerd, nemen we u even mee naar een nog warmer en zonniger Lombok met de laatste Impian Anak nieuwtjes.
Eerst een rondje langs onze projecten.

Sponsoring schoolkinderen

Inmiddels hebben alle vaste sponsors een verzoek gekregen om de jaarlijkse bijdrage voor hun kind(eren) te betalen.
Van de meeste sponsors hebben we de bijdrage al ontvangen, waarvoor hartelijk dank!

Het nieuwe schooljaar gaat Impian Anak in met maar liefst 106 kinderen!
De verdeling naar schooltype is als volgt:

 

basisschool

junior highschool

highschool

middelbare vakopleiding

universiteit

Klas 1

2

7

0

0

1

Klas 2

15

2

2

2

1

Klas 3

28

4

0

2

0

Klas 4

12

 

 

 

2

Klas 5

15

 

 

 

 

Klas 6

11

 

 

 

 

totaal

83

13

2

4

4


Gezien het grote aantal kinderen nemen we de komende tijd geen nieuwe kinderen op in het project.
Voorlopig proberen we deze 106 kinderen te begeleiden zodat ze hun schoolloopbaan succesvol kunnen afronden. Mochten er huidige sponsors afhaken, dan proberen we uiteraard voor dat kind/deze kinderen een nieuwe sponsor te vinden.
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 6

info@impian-anak.com - tel: +31 478 539091 - Bankrekening: NL77 KNAB 0205 9517 32 t.n.v. Stg. Impian Anak te Blitterswijck.             .